RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Daniel Ortega tar fatt på ny periode i Nicaragua

Managua (NTB-AFP): Den tidligere geriljalederen Daniel Ortega tok tirsdag fatt på en ny periode som Nicaraguas president.

Med Irans president Mahmoud Ahmadinejad og Venezuelas president Hugo Chávez blant gjestene ble den 66 år gamle sandinisten tatt i ed for nye fire år.

Ortega ble gjenvalgt med 62 prosent av stemmene i et valg der hans Sandinistparti (FSLN) også sikret seg stort nok flertall i nasjonalforsamlingen til å endre grunnloven.

Ortega kom til makten i spissen for den sandinistiske revolusjonen i 1979, men tapte valget i 1990 etter at Nicaragua i årevis var herjet av krigen med den USA-støttede contraen.

Selv om han har dempet retorikken, er Ortega fortsatt en krass kritiker av USA og en nær alliert av Chávez, enda han respekterer en frihandelsavtale med USA og tar imot amerikansk bistand.

I Nicaragua rir han på en popularitetsbølge etter at landet har nytt godt av god vekst til tross for den internasjonale økonomiske krisen. Nicaragua er likevel fortsatt den vestlige halvkules fattigste land etter Haiti. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere