*Nettavisen* Nyheter.

Daniel vant Designerspirene

- Jeg smiler aldri. Det vil du se på tv, sa Daniel Sørensen da vi forsøkte å overtale han til å smile på bildet, under premierefesten til TV 3s «Designerspirene».

15.05.07 10:02

(SIDE2): Han smiler litt mer nå. Vinneren av Designerspirene på TV 3, Daniel Sørensen.

Les også: Designerspirenes sprøeste antrekk

Ingen seerfavoritt
- Jeg tror ikke jeg var seerfavoritten. Jeg gikk jo bare rundt og var trøtt hele tiden, forteller designeren Daniel Sørensen om sin deltagelse i «Designerspirene».

- Iselin var nok den som imponerte mest blant tv-seerne. Hun stod på hele tiden, og er utrolig sjarmerende. Tina har nok en stor fan-gruppe, og er en fargerik dame, skryter han av de andre finalistene.

Allsidig
Til tross for at Daniel kanskje ikke imponerte mest hjemme i stua, falt dommerne helt for hans design.

Hvorfor vant nettopp du, Daniel?

- Fordi jeg er en knasende kjekk kar.

Han ler litt, så fortsetter han.

- Nei, jeg tror nok det er fordi jeg klarte å gjøre alle oppgavene. Jeg har ikke tenkt til å fortsette å designe brudekjoler, men jeg har bevist at jeg kan klare det.

Vil mingle blant utenlandske
Daniels klær er ennå ikke i salg, men en del av premien som vinner av «Designerspirene», var nettopp å få selge klærne i den helnorske designerbutikken DiN.

- Egentlig synes jeg det er bedre å blande norsk og utenlandsk design. Jeg vil gjerne mingle med utenlandske designere, og mener også at vi er gjennomgående like gode som mange andre, sier han.

Hvem drømmer du om å kle opp?

- Jeg forsøker å unngå for mye kjendiser, men skal det være en person, må det bli Elvira Nokolaisen. Hun er fascinerende og har en sterk personlighet, mener Daniel.

Stort press
Han forteller videre at han drømmer mest om å starte sin egen virksomhet og at han gjerne vil jobbe i team.

- Det er ingen tvil om at det er bra å jobbe i team. Jeg vil gjerne jobbe med den kreative delen, og ha en ansatt som kan hjelpe meg med det økonomiske. Men først på programmet står premieren med gratis visning på Oslo Fashion Week. Det er bare tre-fire måneder til, så jeg må jobbe hardt. Presset er ikke noe mindre nå, innrømmer han.

Hva var det beste med å vinne designerspirene?

- Det var nok det å få selvbekreftelsen. Det gir meg større tro på meg selv. Jeg har egentlig ikke følt gleden helt ennå, fordi jeg har vært veldig sliten. Men nå tror jeg gleden blir større etter hvert, sier han stolt.

Les mer om mote og skjønnhet her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.