RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Daniel Westling på skolebenken

Stockholm (NTB): Kronprinsesse Victorias tilkommende ektemann, Daniel Westling, er blitt satt på skolebenken av det svenske slottet. Den kommende prinsen har fått privattimer i svensk historie.

Slottet hyret inn historieprofessoren Dick Harrison fra Lunds universitet for å gi Westling privatundervisning, skriver Sydsvenskan.

- Jeg følte meg naturligvis beæret av de mente jeg var dyktig nok til å undervise den blivende prinsessegemalen, sier Harrison.

Privattimene ble unnagjort i februar i år og handlet ikke bare om kongerekker og monarkiet. Ifølge Harrison var undervisningen en innføring i generell svensk historie.

Westling, som gifter seg med kronprinsesse Victoria 30. mai, fikk karakteren tre da han gikk ut av Sandvikens gymnasium i 1991. Hvordan det sto til med historiekunnskapene nesten 20 år senere, vil Harrison ikke ut med.

- Jeg vil ikke uttale meg om mine elever, sier Harrison, som opplyser at han fikk «noen tusenlapper» for oppdraget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere