Danielsen: - Deilig å være hjemme igjen

Gardermoen (NTB): En glad, sliten og lettet Gert Danielsen kom søndag ettermiddag hjem til Norge etter elleve dagers fangenskap i Jemen.

29.01.12 16:12

- Jeg vil begynne med å uttrykke min dypeste kondolanse til Bernt Størsruds familie, sa Danielsen da han møtte pressen på Gardermoen i Oslo etter ankomst.

38 år gamle Størsrud var en del av det norske støtteapparatet i Jemen, men døde helt uventet.

Gert Danielsen sa han er i god form, men medga at det har vært en påkjenning å sitte i fangenskap.

- Jeg er frisk og fin, litt støl i nakken, men det har mest med flyreisen å gjøre. Jeg unner ingen en slik opplevelse. Det har vært traumatisk og vanskelig, og usikkerheten var det verste, sa Danielsen.

Han benyttet anledningen til å takke sin arbeidsgiver UNDP og FN, norske og jemenittiske myndigheter samt venner og familie.

34-åringen fra Nannestad i Akershus ble bortført på oppdrag for FNs utviklingsprogram (UNDP) i Jemen 14. januar. Fredag morgen ble han løslatt fra fangenskap hos Al Jalal-stammen i den fattige Maarib-regionen.

- Det skal bli veldig godt å få ham hjem. Det har vært en helt forferdelig tid, men heldigvis fikk vi vite at han ble behandlet bra. Det har vært en trøst, sa moren Elisabeth Danielsen til NTB lørdag.

Hun har kommunisert med sønnen via tekstmeldinger og berømmer UNDP og norske myndigheter for oppfølgingen og støtten som er gitt familien underveis.

- Vi er blitt holdt informert og ivaretatt på en god måte, sier hun.

Stammen som bortførte nordmannen, skal ha framsatt krav om at et drapsdømt stammemedlem måtte løslates fra fengsel. Det er uvisst om dette kravet er blitt innfridd som del av avtalen om å løslate nordmannen.

Norske myndigheter har heller ikke kommentert påstandene om at det ble betalt penger for å få nordmannen fri.

Ifølge Dagbladet opplyser redaktøren i Yemen Times at kidnapperne fikk løsepenger. Det opprinnelige kravet om å løslate stammemedlemmet ble imidlertid ikke innfridd. Fangen ble likevel flyttet til området han kommer fra, opplyser redaktøren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.