Danielsen knuste nordsjødykker-advokat

TAPTE: Nå må Marius Reikerås (t.h.) betale advokat Per Danielsen dersom han ikke anker dommen.

TAPTE: Nå må Marius Reikerås (t.h.) betale advokat Per Danielsen dersom han ikke anker dommen. Foto: Tommy H.S. Brakstad/NTB Scanpix

– Det virker i det hele som han tror at alt Danielsen foretar seg er for å skade ham, skriver tingretten.

Den avskiltede nordsjødykker-advokaten Marius Reikerås anla i fjor sak mot advokat Per Danielsen og hans forsikringsselskap.

Reikerås krevde erstatning fordi Danielsen på vegne av nordsjødykkerne meldte krav mot ham i hans konkursbo.

Advokat Danielsen overtok saken til nordsjødykkerne da Reikerås mistet advokatbevillingen i 2009, men skal ha hatt store problemer med å føre saken videre fordi Reikerås nektet å utlevere dykkernes dokumenter han hadde i saken.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Nå er dommen klar, i Danielsens favør.

«Det virker i det hele som Reikerås tror at alt Danielsen foretar seg er for å skade ham, noe som virker svært lite realistisk for å si det mildt», skriver Oslo tingrett i den ferske dommen.

Reikerås fremholdt i rettssaken at Per Danielsen, ved å reise erstatningssøksmål mot Reikerås på vegne av dykkerne, kun har ment å sverte Reikerås. Han påstod også at kravet mot konkursboet har forsinket bobehandlingen og dermed påført ham tap.

Alt ble imidlertid kontant avfeid av tingrettsdommer Knut Kleppestø.

– Reikerås er «….ikke i stand til å se andre synspunkter enn sine egne, noe som var gjennomgående i hans opptreden under hovedforhandlingen,» skriver han og karakteriserer hans opptreden som preget av « … stahet og egenrådighet».

Danielsen forteller til Nettavisen at han ikke er overrasket over utfallet.

– Jeg står på 100 prosent for klientene. Noen ganger kan jeg være hard i klypa, men det må motparten tåle, også denne Marius Reikerås. Han har nå fått dom på at alle hans problemer er selvforskyldte. Han er idømt å måtte betale mer enn en halv million i saksomkostninger for å få sin trangsynthet fastslått, hvilket må være særlig sviende for en som uten selvinnsikt tror at alle andre enn han selv er skyld i hans egne kardinalfeil som har ført til konkurs og tap av advokatbevilling, sier han.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra Marius Reikerås, og det er dermed ukjent om han anker dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag