Danmark: – Høy risiko for nye terrorangrep i Tunisia

38 mennesker mistet livet i terrorangrepet i Tunisia i juni. Bildet viser en gruppe mennesker som holder ett minutts stillhet til minne om ofrene. Foto: Anis Mili / Reuters / NTB scan

38 mennesker mistet livet i terrorangrepet i Tunisia i juni. Bildet viser en gruppe mennesker som holder ett minutts stillhet til minne om ofrene. Foto: Anis Mili / Reuters / NTB scan Foto: Anis Mili

Utenriksdepartementet i Danmark mener risikoen for nye terrorangrep i Tunisia er høy, og oppfordrer dansker til å forlate landet. Norsk UD endrer ikke reiserådet.

10.07.15 18:19

– Det er en høy risiko for terrorangrep mot vestlige mål i Tunisia og på turistattraksjoner, offentlige bygninger, nær sikkerhetsbyråer og i områder der store folkemengder er samlet, skriver dansk UD på sine nettsider.

Danske myndigheter ber også folk om å følge situasjonen nøye gjennom medier og fraråder reising til Tunisias grense mot Algerie og Libya, grunnet jevnlige angrep mot tunisiske sikkerhetsstyrker i disse områdene.

Endrer ikke reiseråd

Det norske utenriksdepartementet har ikke endret reiserådet for norske turister i Tunisia, men følger situasjonen i landet tett.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende i samråd med de andre nordiske landene, sier pressevakt i UD, Veslemøy Lothe Salvesen, til NTB fredag kveld.

Til sammen 38 personer ble drept da en mann åpnet ild mot feriegjester ved et strandhotell i den tunisiske feriebyen Sousse 26. juni. 30 av dem var briter. I mars drepte væpnede gjerningsmenn 21 personer ved museet Bardo i Tunis. De fleste ofrene var også da utenlandske turister.

– Ringer Storbritannia

Torsdag ba også Storbritannias utenriksdepartement britiske statsborgere om å forlate Tunisia, fordi britiske myndigheter mener flere terrorangrep er svært sannsynlig. Sikkerhetstiltakene som tunisiske myndigheter har iverksatt, er heller ikke tilstrekkelige for å beskytte turister, hevder britene.

Tunisias statsminister Habib Essid har uttrykt harme over reiserådet fra britiske myndigheter, som har ført til at rundt 3.000 britiske turister som var i landet, enten har kortet ned feriene sine eller reist hjem.

– Vi vil ringe til den britiske statsministeren og fortelle ham at vi har gjort alt vi kan for å beskytte britiske og andre lands interesser. Det er vår jobb, sa Essid fredag.

Tunisias utenriksminister Taïeb Baccouche sa videre at de brukte alle krefter på å overbevise London om å trekke tilbake reiserådet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.