RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark: – Høy risiko for nye terrorangrep i Tunisia

38 mennesker mistet livet i terrorangrepet i Tunisia i juni. Bildet viser en gruppe mennesker som holder ett minutts stillhet til minne om ofrene. Foto: Anis Mili / Reuters / NTB scan
38 mennesker mistet livet i terrorangrepet i Tunisia i juni. Bildet viser en gruppe mennesker som holder ett minutts stillhet til minne om ofrene. Foto: Anis Mili / Reuters / NTB scan Foto: Anis Mili
Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet i Danmark mener risikoen for nye terrorangrep i Tunisia er høy, og oppfordrer dansker til å forlate landet. Norsk UD endrer ikke reiserådet.

– Det er en høy risiko for terrorangrep mot vestlige mål i Tunisia og på turistattraksjoner, offentlige bygninger, nær sikkerhetsbyråer og i områder der store folkemengder er samlet, skriver dansk UD på sine nettsider.

Danske myndigheter ber også folk om å følge situasjonen nøye gjennom medier og fraråder reising til Tunisias grense mot Algerie og Libya, grunnet jevnlige angrep mot tunisiske sikkerhetsstyrker i disse områdene.

Endrer ikke reiseråd

Det norske utenriksdepartementet har ikke endret reiserådet for norske turister i Tunisia, men følger situasjonen i landet tett.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende i samråd med de andre nordiske landene, sier pressevakt i UD, Veslemøy Lothe Salvesen, til NTB fredag kveld.

Til sammen 38 personer ble drept da en mann åpnet ild mot feriegjester ved et strandhotell i den tunisiske feriebyen Sousse 26. juni. 30 av dem var briter. I mars drepte væpnede gjerningsmenn 21 personer ved museet Bardo i Tunis. De fleste ofrene var også da utenlandske turister.

– Ringer Storbritannia

Torsdag ba også Storbritannias utenriksdepartement britiske statsborgere om å forlate Tunisia, fordi britiske myndigheter mener flere terrorangrep er svært sannsynlig. Sikkerhetstiltakene som tunisiske myndigheter har iverksatt, er heller ikke tilstrekkelige for å beskytte turister, hevder britene.

Tunisias statsminister Habib Essid har uttrykt harme over reiserådet fra britiske myndigheter, som har ført til at rundt 3.000 britiske turister som var i landet, enten har kortet ned feriene sine eller reist hjem.

– Vi vil ringe til den britiske statsministeren og fortelle ham at vi har gjort alt vi kan for å beskytte britiske og andre lands interesser. Det er vår jobb, sa Essid fredag.

Tunisias utenriksminister Taïeb Baccouche sa videre at de brukte alle krefter på å overbevise London om å trekke tilbake reiserådet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere