*Nettavisen* Nyheter.

Danmark får nye ministre etter at SF skiftet leder

København (NTB-Ritzau): Det er klart for rokeringer i den danske regjeringen etter at Socialistisk Folkeparti (SF) valgte ny leder i helgen. Som ventet må skatteminister Thor Möger Pedersen gå.

SFs nye leder, Annette Vilhelmsen, som vant en brakseier over den forrige partiledelsens kandidat Astrid Krag lørdag, blir selv nærings- og vekstminister etter Ole Sohn.

Samtidig bytter hun ut Möger Pedersen med partiveteranen Holger K. Nielsen, som har vært en av hennes nære støttespillere i kampen om å bli ny partileder etter Villy Søvndal. Nielsen var selv partiets leder fra 1991-2005, før Søvndal overtok.

Rokeringene ble presentert av Danmarks sosialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt tirsdag og var ventet.

Vilhelmsen var grasrotas kandidat under valget av ny partileder. Mange i SF har vært misfornøyde med alle kompromissene som SF har måttet gjøre i regjering. Det er ventet at Vilhelmsen vil være en sterkere forkjemper for SFs politikk i regjeringen, samtidig har hun fått klar beskjed om at regjeringsplattformen som ble inngått mellom SF, Socialdemokraterne og det liberalistiske sentrumspartiet Radikale Venstre, ikke lar seg rokke ved. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.