RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark kan si ja til bruk av medisinsk cannabis


Verken Norge eller Sverige tillater bruk av cannabis til medisinsk bruk, men i Nederland har leger hatt mulighet til å skrive ut resept på cannabis i over ti år.
Verken Norge eller Sverige tillater bruk av cannabis til medisinsk bruk, men i Nederland har leger hatt mulighet til å skrive ut resept på cannabis i over ti år. Foto: Sean Gallup (Getty Images)
Sist oppdatert:
Giktpasienter og andre med smerter håper at det danske Folketinget vil slutte seg til et forslag om å legalisere cannabis til medisinsk bruk.

Fredag skal forslaget behandles i det danske Folketinget før det skal ut på høring. Det danske partiet Alternativet står bak lovforslaget.

Direktør for den danske Giktforeningen, Mette Bryde Lind, håper at politikerne ikke legger til grunn stereotypiske holdninger knyttet til misbruk, men at de ser muligheten for bruk av cannabis til behandling av smerter hos kronisk syke mennesker og andre.

– Mange mennesker med kroniske smerter kan ikke smertestilles tilstrekkelig med alminnelig medisin, sier Mette Bryde Lind.

Verken Norge eller Sverige tillater bruk av cannabis til medisinsk bruk, men i Nederland har leger hatt mulighet til å skrive ut resept på cannabis i over ti år. Også i en rekke andre land er det helt eller delvis tillatt med bruk av det narkotiske stoffet, blant annet i Sveits, Uruguay, Spania og USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere