*Nettavisen* Nyheter.

Danmark kutter i ytelsene til asylsøkere

KUTTER: Folketinget i Danmark vedtok onsdag å kutte i ytelsene til asylsøkere. Kuttene gjelder de såkalte integrasjonsytelsene, som gis til personer som har bodd i Danmark i minst sju av de åtte siste årene. Foto: Marko Djurica (Scanpix)

Folketinget i København vedtok onsdag kutt i ytelsene til asylsøkere. Målet med tiltaket er å bremse tilstrømmingen.

26.08.15 19:26

Regjeringens forslag til kutt ble vedtatt med 56 mot 50 stemmer. 73 representanter var fraværende.

– Man kan ha forskjellige politiske holdninger til de løsningene som regjeringen har lagt fram. Men man kan ikke være blind for utfordringene. Vi er nødt til å bremse den store tilstrømmingen av asylsøkere til Danmark, sier Danmarks utlendings- og integrasjonsminister Inger Støjberg fra Venstre.

Kuttene gjelder de såkalte integrasjonsytelsene, som gis til personer som har bodd i Danmark i minst sju av de åtte siste årene. Jyllands-Posten skriver at denne er markant lavere enn kontantstøtten som gis på tidligere tidspunkt.

Motstanderne i Folketinget, blant dem Enhedslisten og Alternativet, gikk hardt ut mot forslaget i debatten og kalte det en «sørgelig dag for Danmark».

Regjeringen og støttespillerne i Folketinget mener imidlertid at kuttene både vil bremse tilstrømmingen av asylsøkere og føre til at flere presses ut i jobb. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.