RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark og EU kjemper for aktivist i Bahrain

København (NTB-Ritzau): Danmark vil fortsette å legge press på Bahrain for å få utlevert den danske statsborgeren som sultestreiker i et fengsel i Bahrain.

- Abdulhadi al-Khawajas tilstand er svært kritisk, og vi fortsetter vår innsats på alle nivåer, sa Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt tirsdag.

Statsministeren forteller at hun har skrevet til både kongen og statsministeren i Bahrain og bedt om at den dansk-bahrainske demokratiforkjemperen blir løslatt.

Al-Khawaja er dømt til fengsel på livstid etter å ha blitt kjent skyldig i å ha forsøkt å endre Bahrain fra kongedømme til republikk. Han startet for over to måneder siden å sultestreike i protest mot dommen og myndighetenes behandling av ham. Protestaksjonen tærer hardt på aktivistens helse.

EU slutter seg nå til kritikken av Bahrains håndtering av den sultestreikende aktivisten.

- Vi oppfordrer på det sterkeste bahrainske myndigheter til straks å finne en humanitær løsning som vil gjøre det mulig for Abdulhadi al-Khawaja å bli flyttet til Danmark for å få viktig legebehandling der, skriver Michael Mann i en uttalelse til nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere