– Vi vil gjøre det vi kan for å støtte Ukraina framover. Jeg har derfor informert deg, president Zelenskyj, om at vi vil komme med nye store bidrag, sa Frederiksen til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på en pressekonferanse i Kyiv torsdag ettermiddag.

Den danske statsministeren er på besøk i den ukrainske hovedstaden sammen med Spanias statsminister Pedro Sánchez.

Frederiksen og den spanske statsministeren ble tatt imot av Zelenskyj i Kyiv torsdag formiddag:

Les også: Erna Solberg langer ut mot Støre: - Et farlig spill

Våpenbidrag

– Dette bidraget inneholder blant annet nesten 600 millioner danske kroner, tilsvarende ca. 90 millioner dollar, til våpen, sier den danske statsministeren.

President Zelenskyj har på sin side takket Danmark for støtten de har gitt Ukraina de siste månedene.

– Takk for at dere står med ukrainerne i denne vanskelige tiden, sa Zelenskyj i en video, ifølge DR.

Medregnet de nye midlene, vil det danske våpenbidraget til Ukraina runde 1 milliard danske kroner i verdi.

– Vi har tenkt å sende enda flere våpen til Ukraina. Det er det de har mest bruk for, sa Frederiksen til dansk TV2 tidligere på dagen.

Les også: USA tror Russland vil angripe våpenforsyninger - eksperter mener suksessen vil bli minimal

Gjenoppbygging

Frederiksen utdypet ikke hva slags våpen det er snakk om eller når de vil bli sendt. Tidligere har Danmark sendt 2.700 panservernraketter til Ukraina.

I tillegg til våpenleveransene, vil Danmark hjelpe Ukraina med minerydding og selve gjenoppbyggingen av landet, sier Frederiksen.

– For få måneder siden levde man helt normale liv her. Nå er alt fullstendig ødelagt. Det er helt forferdelig, sa Frederiksen tidligere torsdag.

Også Spania kommer med bidrag til Ukraina. Spanske myndigheter har sendt av gårde 200 tonn med militært utstyr til Ukraina, sa statsminister Pedro Sánchez under besøket i Kyiv torsdag.

– Dette er den største forsendelsen vi har sendt av gårde så langt, og det er mer enn dobbelt så mye enn det vi har sendt allerede, sa Sanchez på pressekonferansen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

Utstyret som sendes, inkluderer tunge militærkjøretøy og ammunisjon, ifølge statsministeren.

Les også: Støre avviser at Norge er trege med sanksjoner: – Ingen oppfatter at vi er bakpå