RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark satser på miljøvennlig skiferie

Sist oppdatert:
En direkte togforbindelse mellom Århus og Alpene skal gjøre skiferien mer miljøvennlig.

(SIDE2): Tidligere har skitogene gått fra København til skidestinasjoner i Alpene. Nå satser de også på å få med seg reisende fra Jylland. Ruten startet opp allerede fredag, melder danske B.T.

Togene fra Århus Banegård forlater spor to hver fredag utover vinteren, og initiativet er det Ski Travels som står bak.

Lang kamp
- Vi har kjempet i fire år for dette og endelig har det lyktes oss å ta toget hele veien fra Århus, sier markedssjef Anders Højlund til avisen.

Skitoget kommer fra Deutsche Bahn, som gjerne henter folk i Danmark og kjører dem sørover. Toget går til Padborg, hvor det enten kjører mot Østerrike og Italia eller så går toget mot den franske delen av Frankrike.

På de aktuelle stasjonene vil busser stå klar til å ta folk opp i skianleggene.

Ingen direktetog fra Norge
- Vi er alltid åpne for nye og gode togkonsepter, men så langt har vi ingen planer om noe skitog til Alpene, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

Foruten togcharter i samarbeid med Star Tour, er det bare norske skidestinasjoner som er innen rekkevidde for skifolket her hjemme.

Puddermelding
Bare for å friste de som gjerne skulle tatt turen sørover, så er det fortsatt masse snø i Alpene. Mange steder kan melde om pudder, skriver Skiinfo.com.

Italia topper med Limone Piemonte, hvor 220 centimeter hvit glede venter på brettkjørere og alpinister. Oversikten over snødybder finner du her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les mer:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere