RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KARIBIA: De karibiske øyer ligger i Nord-Amerika, og strekker seg fra sørspissen av Florida til Venezuela i Sør-Amerika.
KARIBIA: De karibiske øyer ligger i Nord-Amerika, og strekker seg fra sørspissen av Florida til Venezuela i Sør-Amerika. Foto: Ingvald Bergsagel (Reiser & ferie)

Danmark sender vanskeligstilt ungdom til Karibia

Har brukt 42 millioner på 59 unge de siste årene.

Siden 2010 har danske kommuner brukt 42 millioner danske kroner på å sende 59 såkalte vanskeligstilte ungdommer til Karibia. Dette er ungdommer som ofte har problemer med rus og kriminalitet, skriver danske metroexpress.

- Det er ikke dyrt, det er billig, hvis man ser på hva slike tilbud koster, sier ordfører John Schmidt i Frederikssund kommune. Kommunen brukte 12 millioner på å sende åtte ungdommer til Karibia i to år.

- Det er unge, som her et massivt misbruk. Noen har drevet dopsalg, gjort innbrudd og vært involvert i gjenger. Hvis vi ikke får dem ut av misbruket, så blir de veldig dyre for samfunnet, sier han.

Schmidt sier at ni at de 12 ungdommene har kommet seg ut av problemene, og er i dag under utdanning.

Ikke alle kommuner, som har sendt ungdommer til Karibia, er like fornøyd.

- Problemet er at disse unge er vanskelig å jobbe med. At de lærer å legge tau i sirkler, er ikke nødvendigvis det som skal til. Det kreves utdanning og spesialkunnskap. Det er ikke nok å kunne rope til dem og be dem klatre opp i masten. Vi tror simpelthen ikke på trylleslag med saltvann, sier Terje Bech, som leder familieavsnittet i Albertslund Kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere