RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark skal granske Irak-deltakelsen

København (NTB-Ritzau): Danskene oppretter en Irak-kommisjon. Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen er blant dem som kan bli kalt inn for å forklare seg.

Kommisjonen skal granske på hvilket grunnlag Danmarks daværende, konservative regjering vedtok å delta i den omstridte krigen i 2003. Den skal også undersøke om regjeringen holdt tilbake informasjon for de folkevalgte.

Det er dagens regjering ledet av sosialdemokratene som oppretter Irak-kommisjonen. Den vil la det være opp til kommisjonen å avgjøre om noen skal stilles til ansvar for Danmarks deltakelse i krigen, en deltakelse som var svært kontroversiell i Danmark og splittet Folketinget.

Kommisjonen skal også granske forhold knyttet til danskenes deltakelse i krigen i Afghanistan.

Listen over hvem som skal forklare seg for kommisjonen, er foreløpig ikke klar. Men danske medier spekulerer på om tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen må møte.

- Jeg vil samarbeide fullt ut med kommisjonen, og jeg stiller naturligvis opp og avgir forklaring om kommisjonen ønsker det, sier Fogh Rasmussen, som i dag er NATO-sjef. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere