Danmark slår Norge i utviklingspolitikken

København (NTB-Ritzau): Danmark har verdens beste utviklingspolitikk, ifølge den amerikanske tankesmia Center for Global Development. Norge kommer på annenplass.

I en ny oversikt rangerer tankesmia 27 rike land ut fra deres politikk overfor utviklingsland. Vurderingen er gjort med utgangspunkt i sju parametre: bistand, handel, investeringer, migrasjon, miljø, sikkerhet og teknologi.

Danmarks utviklingsminister Christian Friis Bach sier han er glad for skulderklappet.

- Det er naturligvis veldig hyggelig at det brede danske utviklingssamarbeidet igjen blir anerkjent internasjonalt. Den danske utviklingsbistanden får ros for å være av høy kvalitet, sier han.

Om Norge skriver Center for Global Development at den norske bistanden til utviklingsland ligger i verdenstoppen sammen med Luxembourg, Sverige, Danmark og Nederland. Alle disse landene gir en stor andel av bruttonasjonalproduktet som bistand, og bistandsprosjektene er samtidig av høy kvalitet, ifølge tankesmia.

Norsk handelspolitikk bidrar imidlertid til å trekke Norge ned. Her ligger Norge helt på bunn sammen med Sør-Korea og Japan, først og fremst på grunn av høy toll på kjøtt, meieriprodukter og korn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.