*Nettavisen* Nyheter.

Danmark var nær ved resesjon

København (NTB-Ritzau): Danmark unngikk bare med et nødskrik å bli rammet av resesjon i første kvartal i år. Reviderte tall viser nullvekst i den danske økonomien i perioden januar-mars.

28.06.13 11:35

I siste kvartal av 2012 skrumpet økonomien inn. Resesjon er et uttrykk for økonomisk tilbakegang og defineres som fall i brutto nasjonalproduktet BNP - den samlede verdien av varene og tjenestene et land produserer - i to eller flere kvartaler på rad.

- Dansk økonomi var ikke i resesjon, men det er ingen tvil om at vi var nær ved, sa sjeføkonom i danske Handelsbanken Jes Asmussen til nyhetsbyrået Ritzau fredag. Han peker på svak eksport og høy import som en av årsakene til problemene i økonomien.

- Det private forbruket viser en svak framgang, mens det offentlige forbruket stupte og investeringene utviklet seg enda svakere enn først antatt, fortsetter Asmussen. Økningen i danskenes private forbruk var på 0,1 prosent.

Arbeidsledigheten i Danmark er på vei nedover og ligger nå på sitt laveste nivå siden høsten 2009. I mai var 5,8 prosent av den danske arbeidsstyrken uten vanlig sysselsetting, viser statistikk fra myndighetene i København. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.