Gå til sidens hovedinnhold

Danmark vil hjelpe Mali-styrken

København (NTB-Ritzau): Danmark vil i likhet med Norge bidra til FNs stabiliseringsstyrke i Mali. Trolig er det snakk om et transportfly og flere stabsoffiserer.

Utenriksminister Villy Søvndal orienterte torsdag Folketingets utenrikskomité om at Danmark har fått en forespørsel fra FN om å delta i Mali-styrken.

- Vi har allerede bidratt til den franske innsatsen, og derfor er det også naturlig at vi bidrar nå som det er snakk om en FN-styrke, sier Søvndal.

- Vi snakker om et transportbidrag og dessuten noen stabsoffiserer. Det er det vi fra dansk side kan tilby, og det er også det som FN etterspør, sier Søvndal.

Han føyer til at Danmarks konkrete bidrag først vil bli klart til høsten. Hvis danskene beslutter å bidra med et Hercules-fly, innebærer det en utplassering av 60 mann som følger med det militære transportflyet. I tillegg har det vært snakk om ti stabsoffiserer.

Franske soldater rykket inn i Mali i januar for å hjelpe maliske regjeringssoldater med å slå ned islamistiske opprørere fra den nordlige delen av landet. Nå vil FN utplassere en styrke på rundt 1.200 mann for å sikre freden. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen