RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmarks mektigste mann trekker seg tilbake

Sist oppdatert:
En av Nordens mektigste finansmenn begynner nå å trappe ned. Skipsreder og billionær Mærsk Mc-Kinney Møller annonserte i dag at han kommer til å gå av som leder av Danmarks største konsern
I en alder av 90 år har Danmarks suverent mektigste finansmann og skipsreder Mærsk Mc-Kinney Møller funnet tiden riktig for å trekke seg tilbake som leder konglomeratet A.P. Møller - Mærsk A/S. Møller vil gå av medvirkning fra 15. desember.

A.P. Møller-konsernet har en finger med i store deler av dansk næringsliv, i alt fra oljesektoren til Danmarks største matvarekjede. I tillegg eier gruppen et av verdens største containerrederier, samt at de er store i en rekke andre shippingsegmenter.

Styret i A.P. Møller - Mærsk A/S har utnevnte Michael Pram Rasmussen til ny styreformann etter skipsreder Møller.

Skipsrederen trekker seg imidlertid langt fra helt tilbake, og vil blant annet bli sittende som styreformann for A.P. Møller og Chastine Mc-Kinney Møller Stiftelsen, samt som styreformann for Odense Stålverft. I tillegg blir han sittende som styremedlem i noe styrer som Mærsk Olie og Gas A/S. Møller fortsetter som partner det indre selskapet A.P. Møller, hvor konglomeratet styres i fra.

A.P. Møller - Mærsk-konsernet omsatte i fjor for 151 milliarder danske kroner, og satt igjen med et resultat før skatt på 20 milliarder.

Konsernet ble startet og bygget opp av Mærsk Mc-Kinney Møllers far, det store danske skipsrederen Arnold Peter Møller (A.P. Møller) i begynnelsen av forrige århundre.

Mærsk Mc-Kinney Møller ble tatt opp som partner sin fars firma i 1940, og overtok ledelsen av A.P. Møller-gruppen i i 1965 da hans far går bort i en alder av 88 år.

Konglomeratet har vært kjent for sin tilbakeholdent i forhold til offentlig informasjon, men de siste årene har konsernet utviklet seg mer i retning av et mer strømlinjeformet børsnotert konsern. Ved inngangen til 2003 ble de to hovedselskapene i konglomeratet fusjonert til et selskap og en aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere