Danmarks rikeste mann mistet flere barn i Sri Lanka-terroren

RIK PÅ KLÆR: Danmarks rikeste mann, Anders Holch Povlsen, har blitt søkkrik gjennom klesselskapet Bestseller som han arvet av foreldrene sine.

RIK PÅ KLÆR: Danmarks rikeste mann, Anders Holch Povlsen, har blitt søkkrik gjennom klesselskapet Bestseller som han arvet av foreldrene sine. Foto: Bestseller

Anders Holch Povlsen, som er Danmarks rikeste mann, skal ha mistet tre av sine fire barn i terrorangrepene i Sri Lanka, ifølge Ekstrabladet.

22.04.19 12:42

Povlsen og hans kone Anne Holch Povlsen var i Sri Lanka da angrepene skjedde, og nå bekrefter kommunikasjonssjefen i Bestseller, Povlsens selskap, at tre av deres barn ble drept.

- Det kan vi dessverre bekrefte. Vi ber om respekt for deres privatliv, og vi har derfor ingen ytterligere kommentarer, skriver kommunikasjonssjef i Bestseller, Jesper Stubkier, i en e-post til Ekstrabladet.

TERROREN PÅ SRI LANKA: Anders Holch Povlsen og hans kone Anne Holch Povlsen skal ha mistet tre av sine fire barn i terrorangrepene i Sri Lanka. Foto: (Wildland project)

Paret var på ferie i Sri Lanka, og parets datter Alma Storch Holch Povlsen la ut feriebilde fra Sri Lanka på sin Instagram-profil for noen dager siden. Det er usikkert hvem av barna som er blant de døde.

Det danske utenriksdepartementet la ut en melding søndag ettermiddag om at tre danske statsborgere er drept i angrepene.

Holdt familien unna rampelyset

Milliardæren har alltid vært pressesky, og derfor finnes det ingen bilder eller kunnskap om barnas alder, ifølge Ekstrabladet.

Bloomberg hevder at Povlsen har en formue på 41,6 milliarder danske kroner, og det gjør ham til Danmarks rikeste mann. Som 28-åring arvet han klesselskapet Bestseller. Selskapet står bak merker som Vero Moda, Only og Jack&Jones, og Povlsen har også store eierandeler i andre klesselskap.

Les også: UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka

Bestseller ble grunnlagt i 1975 av hans foreldre, Merete og Troels Holch Povlsen, og i dag har selskapet mer enn 3000 butikker fordelt på 38 land. Selskapet er også store på nett.

46-åringen er kjent for å investere i eiendom, og ikke for lenge siden kjøpte han en eiendom i Århus til 82 millioner danske kroner. Povlsen elsker jakt, og i Skottland eier han sju eiendommer og 65.000 hektar land til en verdi av 65 millioner pund, tilsvarende 719 millioner kroner etter dagens kurs, skriver Århus Stiftstidende.

Skulle videreføre sin «visjon» til barna sine

Danske B.T. skriver at Povlsen hadde store planer for landområdene han eier i Skottland. I et åpenhjertig brev som blant annet The Herald Scotland siterer fra 18. april, skriver 46-åringen at han og hans kone ikke vil leve lenge nok til å gjenskape den skotske naturen på hans landområder. Derfor var hans ønske å videreføre sin «visjon» til barna sine.

« Det er et prosjekt som ikke kan bli realisert i vår levetid, men som vil bære frukter for våre barn, men også for alle generasjoner av besøkende, som akkurat som oss, har en dyp kjærlighet for det skotske høylandet», lød det blant annet i brevet.

290 drept

Det var søndag 1. påskedag at hovedstaden Colombo og flere forsteder ble rammet av til sammen åtte eksplosjoner. En selvmordsbomber slo til mot hotellet Cinnamon Gard og en annen mot hotellet Kingsbury.

FLERE DØDE: Srilankiske soldater er på åstedet, St. Anthony's Shrine-kirken, hvor flere ble drept etter en eksplosjon. Foto: ISHARA S. KODIKARA (AFP)

Videre sto en selvmordsbomber bak angrepet mot kirken St. Anthony's Shrine i Colombo. En selvmordsbomber slo til mot St. Sebastian-kirken i Negombo og en annen sprengte seg i Zion-kirken i Batticalo.

Her rammes kirken på Sri Lanka av eksplosjonen:

Mandag morgen ble tallet på drepte etter terrorangrepene på Sri Lanka justert opp til 290. I tillegg er rundt 500 såret. Samme dag bekreftet Sri Lankas regjering at islamistgruppen National Thowheeth Jama'ath (NTJ) sto bak terrorangrepene på Sri Lanka, der 290 personer ble drept av sju selvmordsbombere.

Det er tre dansker, to kinesere og en japaner blant de drepte, i tillegg til statsborgere fra USA, Storbritannia, Nederland, Portugal og India. Minst 35 utlendinger er blant de 290 drepte. Videre ligger 19 utlendinger på sykehus.

I tillegg til de seks kraftig bombene var det to mindre eksplosjoner noe senere på dagen. Den ene rammet et lite hotell sør for hovedstaden Colombo, der to mennesker ble drept. I en forstad til byen skulle politiet gjennomsøke en bolig. Der sprengte en person seg og tre politimenn ble drept.

Også disse to eksplosjonene blir etterforsket.

En hjemmelaget rørbombe ble uskadeliggjort i nærheten av flyplassen sent søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.