RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danner kjempe

Sist oppdatert:
Orkla går sammen med den amerikanske aluminiumsgiganten Alcoa.
Orkla bekrefter at de går sammen med Alcoa og danner et ledende globalt selskapet innen aluminiumsprofiler.

Selskapets navn blir Sapa og blir det største aluminiumsprofilselskapet i verden. Sapa vil i Orkla-konsernet bli konsolidert som et datterselskap i Sapa Holding som for øvrig består av de heleide virksomhetene Heat Transfer og Building System.

- Vi danner den globale markedslederen innenfor aluminiumsprofiler med potensialet for videre vekst. Gjennom nært samarbeid med våre kunder og en effektiv produksjon skal selskapet skape verdier. Vi kommer til å bygge på det beste fra de to organisasjonene, sier konsernsjef Ole Enger i Sapa.

Det nye selskapet vil ha 19 prosent av de europeiske markedet og en markedsandel på 27 prosent i Nord Amerika. Samlet omsetning for det nye selskapet ville ha vært 4,2 milliarder dollar i 2006 og det er totalt rundt 12.000 ansatte.

Sammenslåingen gjennomføres ved at både Sapa og Alcoa skyter inn sine respektive virksomheter som tingsinnskudd i form av aksjer og fordringer i det felles selskapet. Orkla foretar ingen finansielle transaksjoner i form av kapitalinnskudd, lån eller utstedelse av ny egenkapital ved dannelsen av det nye selskapet. Transaksjonen medfører kun marginal endring i Orklas netto rentebærende gjeld.

Orkla og Alcoa har planer om å ta selskapet på børs. En børsnotering av selskapet vil i henhold til planen skje innen 18 måneder.

Aksjemarkedet har gått og ventet på at de skulle skje noe med Orkla og deres aluminiumsprofilvirksomhet. Aksjekursen løftes opp fra bunnen, men Orkla er fortsatt i rødt. Aksjen er like før klokken er 14 ned 1,49 prosent til 99,50 kroner på Oslo Børs.

Følg Orkla-aksjen på NA24 .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere