RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danser cha-cha-cha i New York

Sist oppdatert:
Hanne Krogh reiste rett til New York da hun røk ut av «Skal vi danse». Les eksklusivt intervju her.

(SIDE2): - Nå kommer jeg rett fra atelieråpning for Vebjørn Sand. Han er så bra, forteller en ivrig Hanne Krogh (52) på telefonen til Side2. For litt over en uke siden tapte hun danseduellen mot Lene Alexander Øien og måtte si takk for seg etter fire runder på parketten.

Det ble en brå overgang til hverdagen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Absorbert i danseboble
- Etter at jeg røk ut tok jeg meg bare en dag fri også begynte jeg og jobbe for fullt igjen. Den mye omtalte danseboblen er helt reell. Man skjønner det ikke selv men man blir helt absorbert inn i den. Derfor var det deilig å bli revet ut av den og oppleve New Yorks yrende gateliv, innrømmer hun.

Onsdag satte hun og dansepartner Asmund Grinaker (28) seg på flyet til New York.

- Det var deilig å komme hit nå. Vi var slitne etter alle ukene med dans. Jeg hadde faktisk bestemt meg for et par måneder siden at når jeg røk ut av «Skal vi danse» så skulle jeg reise rett til New York. Så dette har vært planen min hele tiden. Asmund derimot hev seg på i siste liten etter at jeg overtalte han om å bli med, forteller Hanne som bor hos en god venninne i millionbyen.

Det var på ingen måte tilfeldig at Hanne valgte nettopp denne amerikanske byen som destinasjon når hun skulle slappe av etter danseinnsatsen.

Danser cha-cha-cha
- Jeg har et veldig spesielt forhold til New York. Mine foreldre traff hverandre her i sin tid og søsteren min er født her. Så jeg er veldig glad i denne byen. Det er noe med energien her. Byen er evig pulserende og jeg blir fylt med dens energi. Det var så deilig å komme hit å kjenne på stemningen i storbyen, sier den spreke 52-åringen.

Hanne Krogh fortalte Side2 da hun forlot «Skal vi danse»-parketten at nå skulle hun og Asmund begynne å lage musikk sammen og at hun håpet hun fikk overtalt Asmund til å lære henne cha-cha-cha.
Les saken her: Nå skal vi lage musikk sammen

Vi spør henne om hun klarte det?

- Ja vi fått danset litt her også. Da vi kom hit tok vi et cha-cha-cha kurs på New York Ballroom Dancing. Det var kjempegøy, jubler hun.

På turné
Hanne planlegger å reise på turné på USAs vestkyst i februar. Besøket til østkysten og New York gjorde at hun kunne starte planleggingen av turneen med sine samarbeidspartnere.

- Denne turen ble kombinasjon av jobb og hygge. Det var nesten bra jeg røk ut fordi nå fikk jeg satt i gang med alt det jeg har å gjøre framover, sier hun og er fornøyd med alt hun har rukket siden de kom til USA på onsdag.

Syntes synd på Mia
Den andre kvelden de var i New York gikk turen til åpningen av Marcel Leliënhofs fotoutstilling «Silence» i Trygve Lie Gallery i Den norske Sjømannskirka.

- Bildene hans var veldig fine. Jeg har ikke sett den typen bilder fra Marcel før, sier Hanne og forteller at det var spesielt hyggelig å møte kona hans Mia Gundersen der.
Les: Show-smell for Mia

Hanne synes det er trist at forestillingen «All of Mia» ble tatt av plakaten etter premieren som hun selv var til stede på.

- Når det gjelder forestillingen som ble tatt av på Chat Noir så er ikke det synd bare for Mia. Det er mer synd for det norske folk som gikk glipp av en fabelaktig forestilling. Den er noe av det beste jeg har sett på norsk scene på lang tid. Det var en god blanding av humor og alvor, mener Hanne Krogh.

Hun mener Mia Gundersen kommer til å reise seg igjen.

- Mia er en sterk og flink artist og at det skjer slike beklagelige praktiske ting rundt henne kan ikke hun noe for, påpeker hun.
Les: Mia: - Vært gjennom en kjøttkvern

Opptrer i kirken
Den siste dagen Hanne er i New York skal hun opptre i Den norske Sjømannskirken.

- Det er med stor glede jeg takker ja når Sjømannskirken ber meg om å bidra. Det er en viktig institusjon, spesielt for unge nordmenn i utlandet. Og kirka gjør mye godt, sier Hanne og forklarer at blant annet kulturlederen i kirka er en god venn av henne.

- Sjømannskirken er et hjem langt hjemmefra og jeg har gjennom årenes løp besøkt Sjømannskirken i mange land.

Sjømannsprest Per Erik Stave Engdal er veldig glad for å få besøk av Hanne Krogh på søndagens gudstjeneste.

- Hanne kjenner Sjømannskirken godt og har vært en god venn av kirka i mange år. Hun har sunget her flere ganger før og har gode venner blant våre ansatte. Denne gangen skulle hun til New York i et annet ærend så vi ble veldig glad når hun sa at hun ønsket å ta turen innom kirka, forteller han.

Kulturelt
Søndagsgudstjenesten i Sjømannskirken trekker som oftest rundt femti personer men når det kommer besøk fra Norge trekker det alltid litt ekstra med mennesker.

- Det er veldig populært og hyggelig å få gjester til kirka og de trekker både unge og eldre kirkegjengere.

Sjømannsprest Engdal kan videre fortelle at kirka drar nytte av at det er mange norske kunstnere og artister som har base i New York eller er på oppdrag der.

- Vi er en privilegert sjømannskirke som ofte får besøk så vi er heldige sånn sett. Noen kommer i forbindelse med gudstjenester mens andre opptrer på egne arrangementer. Sondre Lerche opptrådte for noen dager siden og vi har nylig hatt bokbad med både Jo Nesbø og Linn Ullmann, sier sjømannspresten.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere