*Nettavisen* Nyheter.

Danset med Contador

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Lars Petter Nordhaug imponerte stort i sitt første Fleche Wallone.

21.04.10 22:26

Lars Petter Nordhaug ble beste Team Sky-rytter søndag som hjelperytter (!). Under dagens Fleche Wallone var beskjeden fra laget det samme, men nordmannen holdt distansen og ble nummer 29 i bakkeklassikeren.

- Jeg hentet flasker til mine lagkamerater underveis, og sørget for at de fikk gode posisjoner, fortalte Nordhaug til procycling.no.

Nordmannen var langt fremme i Mur de Huy-stigningen nest siste gang den skulle bestiges.

- Se på Lars Petter! Han danser vel så bra som Contador, ropte Eurosport-kommentator Ole Kristian Stoltenberg under sendingen onsdag.

Les også: Verdensmesteren parkerte Contador.

Passer han perfekt
Etter at Mur de Huy-stigningen ble passert for nest siste gang gikk nordmannen rett i brudd. Sammen med Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma Lotto), Ryder Hesjedal (Garmin-Transition), Eduard Vorganov (Katusha) og Benoit Vaugrenard (Francaise des Jeux) fikk de en luke på resten av hovedfeltet.

- Hvis jeg skulle designet et ritt til Lars Petter, ville det blitt en kopi av Fleche Wallone, fortsatte ekspertkommentator Atle Pedersen i Eurosport-boksen.

De som var igjen av hovedfeltet nøytraliserte bruddet hvor Nordhaug satt. Alexandr Kolobnev (Kajtusja) gikk kontra rett etter at Nordhaug sin gruppe ble hentet, men 25-åringen fikk uansett en positiv opplevelse.

- Jeg skulle nøytralisere bruddet for laget. Laget ga meg beskjed om å bare gli med i bruddet. Jeg vurderte å følge Kolobnev rett etterpå, men jeg valgte å slippe meg ned, fortsatte den lojale nordmannen.

Skuffende Team Sky-innsats
Ardennerklassikerne har vært en skuffelse for Team Sky i deres første sesong. 45.-plassen til Nordhaug og dagens 23. plass til Thomas Løvkist er langt under forventningene.

Hva er galt med laget? Dere presterer ikke som dere burde, med Gerrans og Løkvist?

- Vi er ikke fornøyd med plasseringene, selv om vi kjører bra som lag. Simon Gerrans veltet tidligere i år og er ute av form. Ting går ikke som det skal, forteller Nordhaug.

Selvtillit
På søndag venter den største bakkeklassikeren av de alle. Liège-Bastogne–Liège er en av fem monumentklassikere i året, og er meget prestisjefylt.

- Jeg har fått selvtillit av dette. Det er slike ritt jeg ønsker å prestere i om noen år, fortsatte en fornøyd nordmann.

Team Sky fortsetter med det samme laget og de samme kapteinene søndag til tross for svake resultater.

- Først og fremst skal jeg komme til mål og hjelpe laget mest mulig, avsluttet Nordhaug.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.