Gå til sidens hovedinnhold

Dansk 18-åring fikk sparken etter å ha spist kanelbolle

Mistet jobben etter noen munnfuller med kanelbolle bak bakerdisken.

Den danske 18-åringen Mia Frandsen skulle bare ta seg et par biter av en kanelbolle i det skjulte på arbeidsplassen sin, bakeriet Føtex Ebeltoft.

Problemet var bare at sjefen hadde fått med seg hele seansen på overvåkningsvideo og kalte dermed inn til en samtale.

Måltidet kostet 18-åringen jobben, og hun fikk samtidig beskjed om at hun var bannlyst fra samtlige 600 butikker eid av kjeden Salling Groups i Danmark, ifølge BT.

Nå tar Frandsens mor et heftig oppgjør med bakeriet på Facebook.

Les også

Bussjåfør fikk sparken etter dette

- Lett å bli kriminell i dag

- Hun hadde spist et par biter av en kanelbolle som hadde gått i stykker. Det hadde vært allmenn kjent at man gjerne kunne gjøre det. Men en lite nådig kollega sladret til sjefen og fortalte om overvåkningsvideoen. Resultatet ble bortvisning og at hun aldri kan vise deg i deres konsern mer på livstid. Det er lett å bli kriminell i dag, skriver Jytte Frandsen på det sosiale mediet.

Mia Frandsen skal ha forklart seg med at hun tok en smakebit av de nye pølsehornene, men overvåkningsvideoen skal ha vist at det var snakk om en kanelbolle.

- Sjefene trodde ikke på forklaringen min, sier hun til BT.

En halvtime etter samtalen skal hun igjen ha blitt bedt om å komme på kontoret, hvor en lapp med hennes avskjedigelse lå klar.

Flere av Frandsens kolleger skal være rystet over oppførselen. Selv mener hun det hele kunne vært løst med kun en advarsel.

Les også

Fikk sparken etter kranglete oppførsel

- Ute av proporsjoner

- Vi har noen enkle og klare regler som alle våres medarbeidere selvfølgelig skal etterkomme. Gjør man ikke det, er vi dessverre også nødt til å stanse samarbeidet. Særlig hvis en medarbeider erkjenner at de har brutt reglene, som i dette tilfellet, sier HR-sjefen i Føtex, Lars Rønnow, til BT.

Likevel innrømmer Rønnow til Jyllands-Posten at de ikke skal sparke ansatte for «banaliteter» og forteller at Salling Group skal undersøke saken nøyere.

En som også har kastet seg inn i diskusjonen er Cliff Præstegaard, formann i fagforeningen HK Handel Østjylland. Han er totalt uenig i uttalelsene til det omdiskuterte bakeriet.

- Denne saken er ute av proporsjoner. Man burde ikke få sparken for å spise foran en kunde, sier han til Jyllands-Posten.

Præstegaard forteller at han har snakket med en rekke Føtex-ansatte som sier det er helt vanlig å spise bakst som har gått i stykker.

Kommentarer til denne saken