RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Max Bank)

Dansk bank på vei mot konkurs

Sist oppdatert:
Max Bank på vei mot kollaps.

Den danske staten forventer å måtte overta den økonomisk skakkjørte banken Max Bank. Det fremgår av en uttalelse fra Finansiel Stabilitet, som er det danske statlige redningsorganet for banker med vanskelig økonomi. De forsikrer likevel kundene om at det ikke vil føre til store tap.

«Banken vil i framtiden stadig kunne betjene kundene med deres alminnelige bruk. Kontonumre og kort vil fungere som vanlig » skriver Finansiell Stabilitet i uttalelsen.

Den midtsjellandske Max Bank skriver i en uttalelse, at «banken ikke kan fortsætte sin virksomhet» fordi Finanstilsynet har fremsatt krav om ytterligere nedskrivninger og har fastsatt et økt solvenskrav.

Derfor har altså banken besluttet å la seg avvikle med hjelp av den danske staten, med mindre de klarer å finne den nødvendige kapital,eller en annen løsning på bankens alvorlige problemer innen senest søndag klokken 18. Det er finanstilsynets fastsatte frist.

Danmark har, som Norge, en statlig bankgaranti, så bankkundene får tilbakeført sine bankinnskudd.

Max Bank har cirka 23.000 aksjonærer. Det er ikke lenger mulig å handle aksjer i banken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere