RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk far dømt til livstid for drap på døtrene

Sist oppdatert:
Berlin (NTB-DPA): En dansk mann er i en tysk domstol dømt til livstid i fengsel for drapet på sine to døtre, som døde i en bilbrann i Tyskland i fjor.

Den 41-år gamle mannen tygget tyggegummi og stirret ned i bordet da tolken hans oversatte den strenge dommen i en rettssal full av journalister i byen Potsdam torsdag.

De to jentene var ni og ti år gamle da faren dopet dem ned og tente på bilen mens familien var på ferie i Tyskland i fjor sommer.

Til politiet fortalte familiefaren at det hadde vært en tragisk ulykke og at han så vidt hadde sluppet levende fra bilbrannen. Han fikk selv alvorlige brannskader.

Dansken brøt til slutt sammen og innrømmet at han hadde forsøkt å begå selvmord og at han ville ta med seg sine to døtre i døden. Men etter å ha helt bensin inni bilen og tent på, flyktet 41-åringen instinktivt. Politiets etterforskere har slått fast at han bare satt i bilen i noen få sekunder.

Mannen hadde økonomiske problemer og var i ferd med å skille seg fra barnas mor. Han har også vært i behandling for depresjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere