RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk finansminister presset kabinansatte

København (NTB-Ritzau): Danmarks finansminister la direkte press på de danske kabinansattes fagforening CAU under forhandlingene med SAS-ledelsen, skriver Politiken.

Finansminister Bjarne Corydon sendte mandag formiddag en sms til forhandlingslederne i CAU for å få dem til å si ja til spareplanen. CAU var da siste den eneste fagforeningen som ikke hadde sagt ja til en ny avtale.

- Midt i de avgjørende sluttforhandlingene blir vår formann kontaktet av Bjarne Corydon, som sier at nå står arbeidsplassene på København lufthavn og SAS' overlevelse på spill, sier nestleder i CAU til Politiken.

Corydon bekrefter at han sendte tekstmeldingen, og sier han fryktet at de danske kabinansatte ikke forsto alvoret i situasjonen.

- Jeg opplever det som min plikt som finansminister, og for øvrig også som sosialdemokrat, å kjempe for danske arbeidsplasser og skattebetalernes penger, sier Corydon.

Søren Kaj Andersen, ekspert i arbeidsmarkedsforhold ved Københavns Universitet, sier det er «svært uvanlig» at en statsråd blander seg direkte inn i slike forhandlinger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere