RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk Folkeparti utelukker Syria-deltakelse

København (NTB-Ritzau): Danske soldater skal ikke delta i en eventuell stabiliseringsstyrke i Syria, dersom president Bashar al-Assads regime blir styrtet, slår Dansk Folkeparti fast.

- Det blir et blankt og utvetydig nei fra vår side. Vi skal ikke under noen omstendigheter ha danske styrker inn i det rottereiret, sier Dansk Folkepartis utenrikspolitiske talsmann Søren Espersen.

- Hvem er det vi i så fall kommer til å støtte? Er det fanatiske sunnimuslimer, som i realiteten er like ille som det styret vi har nå, spør han.

Bakgrunnen for den klare meldingen fra Danmarks tredje største parti, er en uttalelse fra utenriksminister Villy Søvndal tirsdag.

Søvndal opplyste at man fra dansk side er klare til å delta i en eventuell stabiliseringsstyrker dersom Assad-regimet blir styrtet i Syria.

Dansk Folkeparti støttet i forrige uke beslutningen om å bidra militært til den franske militærintervensjonen i Mali. Med Syria stiller det seg annerledes, selv om det måtte foreligge et FN-mandat og NATO måtte be om det, slår Espersen fast. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere