RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk granskingskommisjon får vide fullmakter

København (NTB-Ritzau): Danmarks justisminister gir vide fullmakter til kommisjonen som skal granske statsminister Helle Thorning-Schmidts skatteforhold.

Undersøkelseskommisjonen får fri adgang til vitner og Thorning-Schmidts skattepapirer, opplyser justisminister Morten Bødskov torsdag. Som statsministeren er han også sosialdemokrat.

Bødskov kom med opplysningene på en pressekonferanse der han orienterte om kommisjonens oppgaver.

Den skal undersøke om ministre, rådgivere eller andre personer utenfor skattemyndighetene i København blandet seg i saksbehandlingen av Thorning-Schmidts skattespørsmål.

Saken begynte i 2010 da det ble kjent at Thorning-Schmidts mann, Steven Kinnock, ikke betaler skatt til Danmark. Siden har flere lekkasjer gått ut på at politiske personer som ikke hadde myndighet til det, blandet seg inn og utøvde press på Københavns skattemyndigheter.

- Det er snakk om alvorlige spørsmål som angår fundamentet samfunnet vårt bygger på. Man skal kunne stole på at myndighetene avgjør saker utelukkende på grunnlag av objektive kriterier og ikke lar seg styre av politiske hensyn, sa justisminister Morten Bødskov på pressekonferansen i København. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere