*Nettavisen* Nyheter.

Dansk industri på vei opp

København (NTB-Ritzau): Dansk industri er sakte på vei oppover igjen, viser ny statistikk. Også boligprisene i Danmark er stigende etter en lang nedtur.

Nye tall fra Danmarks Statistik viser at industriproduksjonen steg med 0,6 prosent i mai. I tillegg har oppgangen de tre siste månedene vært 2,3 prosent høyere enn i årets første kvartal.

Det betyr at dansk industri nå har gjenvunnet drøyt halvparten av det den har tapt siden finanskrisen, ifølge interesseorganisasjonen Dansk Industri (DI).

Siden finanskrisen høsten 2008 har industriproduksjonen falt med 23 prosent.

- Nesten fem år etter finanskrisens utbrudd har vi fortsatt bare hentet inn litt over halvparten av det tapte, og vi har hatt problemer med å skape vekst i dansk økonomi. Derfor håper vi at den positive tendensen biter seg fast, sier Allan Sørensen, sjefskonsulent i DI.

Fredag kom det også nye tall som viste at stadig flere dansker legger ut boligene sine for salg, noe som ifølge eksperter trolig henger sammen med at boligprisene er stigende. Prisene på både eneboliger og selveierleiligheter har vært stigende i flere måneder på rad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.