RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk kvinne drept i Kabul-angrep

Sist oppdatert:
Kabul (NTB-AFP-DPA): En dansk kvinne var blant de 21 menneskene som ble drept i Taliban-angrepet mot en populær restaurant i Kabul fredag.

13 av de drepte var utlendinger. Det internasjonale pengefondets (IMF) representant i Afghanistan og fire FN-ansatte ble drept i angrepet utført av Taliban-opprørere fredag. Blant de døde var til sammen fem kvinner, opplyser politisjef Mohammed Zahir i Kabul til nyhetsbyrået AFP.

Den danske kvinnen jobbet for den europeiske politiorganisasjonen EUPOL, og ifølge nyhetsbyrået Ritzaus kilder dreier det seg om en 34 år gammel kvinne. Hun skal ha startet i jobben i EUPOL tidligere i januar, men har tidligere også jobbet for FN i Afghanistan.

- Jeg fordømmer på det kraftigste dette angrepet på tilfeldige sivile, og mine tanker og dype medfølelse går til de pårørende, sier Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt.

13 av de døde skal være utlendinger, blant dem to amerikanere, to briter, to canadiere og en russer.

- Slike målrettede angrep mot sivile er fullstendig uakseptabelt og er et opplagt brudd på internasjonal humanitærrett, sier generalsekretær Ban Ki-moon via FN-talsmann Farhan Haq. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere