Gå til sidens hovedinnhold

- Dansk kvinne gjengvoldtatt i tre timer

En dansk kvinne skal ha blitt gjengvoldtatt i tre timer i en park i New Delhi – 400 meter fra en politipost.

En dansk kvinne skal ha blitt gjengvoldtatt i tre timer i en park i New Delhi – 400 meter fra en politipost.

Indiske medier lekker stadig flere detaljer fra avhøret som ble gjort med den 51 år gamle kvinnen før hun reiste tilbake til Danmark onsdag morgen. I Danmark sto myndighetene torsdag klare til å gi henne krisehjelp og juridisk bistand.

Kvinnen skal ha forklart at hun ble lokket inn i en sidegate av en ung mann som sa han skulle vise henne veien tilbake til hotellet hun bodde på.

I stedet ble kvinnen dyttet inn i et lukket parkområde der sju-åtte menn dukket opp. Disse truet henne med kniv og ranet henne før de voldtok henne i hele tre timer, ifølge indisk politi. Under overgrepet skal hun ha tryglet mennene om ikke å skade henne.

Hjemløse
Politiet i India har arrestert tre menn som er mistenkte for å ha vært med på voldtekten. Politifolkene lette torsdag etter ytterligere fem menn, og det ble gjennomført aksjoner flere steder i den indiske hovedstaden.

En 23 år gammel mann ble pågrepet torsdag, etter at politiet hadde arrestert to andre dagen før.

– Vi er overbevist om at vi kommer til å ta de andre snart, sa politiets talsmann Rajan Bhagat til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge en politimann er alle de mistenkte unge, omstreifende menn.

Onsdag ble rundt 15 hjemløse menn brakt inn til avhør like ved stedet der overgrepet skal ha skjedd. Nå mener politiet å kjenne identiteten til de andre mistenkte i saken, som følge av opplysninger fra mennene som allerede sitter bak lås og slå.

– Voldelig
Overgrepet skal ha skjedd tirsdag kveld etter at kvinnen hadde besøkt et museum. Hun var i nærheten av sentralstasjonen i New Delhi da hun spurte om veien.

Avisen Hindustan Times skriver torsdag at voldtekten av den danske kvinnen er en skam for New Delhi.

– Det seksuelle overgrepet mot en dansk turist midt i byen har nok en gang avslørt at politiet i New Delhi har gjort lite for å gjøre det tryggere for utlendinger, heter det i en artikkel med tittelen «Delhi gjort til skamme igjen».

– Det som er enda mer sjokkerende, er det faktum at åstedet for forbrytelsen ligger bare 400 meter fra nærmeste politipost, skriver avisen.

Hjalp politiet
En mann som beskrives som lederen av gruppen, har vært involvert i to drapssaker tidligere, skriver Times of India.

Flere hjemløse personer har fortalt nyhetsbyrået AFP at de hjalp politiet med å identifisere en av de mistenkte.

En tenåring forteller at mannen opererte som lommetyv og at han pleide å stjele mobiltelefoner fra personer på New Delhis sentralstasjon.

– Vi har klaget til politiet på at han er voldelig, men det ble ikke fulgt opp. Han var virkelig aggressiv, sier en annen tenåring og viser AFPs journalist sår etter knivstikk.

Mange voldtekter
Ifølge politiet reiste kvinnen tilbake til Danmark onsdag morgen. Hun skal ikke ha ønsket å gjennomgå en medisinsk undersøkelse før avreisen.

I desember markerte India ettårsdagen for voldtekten av en 23 år gammel kvinne på en minibuss. Kvinnen døde senere av skadene, og overgrepet førte til store demonstrasjoner flere steder i landet.

Hendelsen skapte sterke reaksjoner i India, der vold og trakassering av kvinner er et stort problem. Det kommer jevnlig historier om brutale overgrep mot både indiske og utenlandske kvinner. For bare få uker siden skal en polsk kvinne ha blitt neddopet og voldtatt i den indiske hovedstaden.

En sveitsisk og en amerikansk kvinne er tidligere blitt utsatt for lignende overgrep.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken