RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk politi bekrefter gjerningsmannens identitet

Politiet i København bekrefter at det var Omar Abdel Hamid El-Hussein som gjennomførte terrorangrepene i København i helgen.
Politiet i København bekrefter at det var Omar Abdel Hamid El-Hussein som gjennomførte terrorangrepene i København i helgen. Foto: Scanpix Danmark (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Dansk politi bekrefter at det var den 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein som gjennomførte terrorangrepene i København i helgen.

Det skjer etter at tekniske undersøkelser slår fast at skytevåpnene som ble brukt i angrepene mot kafeen Krudttønnen og mot synagogen i København lørdag og natt til søndag, er de samme som ble funnet på El-Hussein etter at han var blitt drept av politiet søndag.

Danske medier navnga El-Hussein som den antatte gjerningsmannen allerede søndag, men politiet bekreftet ikke dette før tirsdag kveld.

Politiet opplyser samtidig at El-Hussein avfyrte over 40 skudd under terrorangrepet.

Han skjøt 28 skudd mot kafeen Krudttønnen, mens elleve skudd ble avfyrt ved synagogen på Krystalgade. El-Hussein skjøt også tre skudd mot politiet i Svanevej før han ble drept av politiet. (©NTB)

8 skudd traff kafeen Krudttønnen i København lørdag. Til sammen avfyrte gjerningsmannen over 40 skudd i terrorangrepet.


Les mer om København-terroren:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere