RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk politi bekymret for høyreekstrem samling

København (NTB-Ritzau): Sjefen for den danske etterretningstjenesten PET er bekymret foran lørdagens internasjonale høyreekstreme samling i Aarhus.

Flere hundre høyreekstremister fra en rekke land, også Norge, er ventet til samlingen, som arrangeres av Danish Defence League.

- Arrangementet i Aarhus viser tydelig at ekstreme grupper nå danner globale allianser og beveger seg på tvers av landegrensene. Derfor samarbeider vi med etterretningstjenestene i en rekke land, sier PET-sjef Jacob Scharf.

- Vi er spesielt bekymret for involveringen av sentral- og østeuropeiske høyreradikale under demonstrasjonen i Aarhus. De landene har en relativt sterk tilslutning til sine organisasjoner og er en stor, voldelig kapasitet, sier Scharf.

Antirasister og venstreradikale har varslet motdemonstrasjoner, og de to grupperingene vil demonstrere kun få hundre meter fra hverandre.

I tillegg til norske høyreradikale er det ventet likesinnede fra Storbritannia, Bulgaria, Finland, Sverige og Polen. Også motdemonstranter fra flere land har varslet sin ankomst til den danske byen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere