RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk politi sikter to journalister i Se og Hør-sak

Dansk politi har siktet Aller Media og to journalister i Se og Hør-saken, hvor bladet blant annet skal ha overvåket pengebruken til kjendiser og kongelige.
Dansk politi har siktet Aller Media og to journalister i Se og Hør-saken, hvor bladet blant annet skal ha overvåket pengebruken til kjendiser og kongelige. Foto: Christian Liliendahl (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Dansk politi har siktet selskapet Aller Media og to journalister som er mistenkt for å ha fått tilgang til opplysninger om kjendiser og kongelige via en IT-spesialist.

Politiet tok ut siktelsene etter ransaking hos Aller Media og de to mistenkte journalistene onsdag morgen. Begge journalistene har vært ansatt i ukebladet.

- Dagens ransakinger dreide seg om å sikre bevis hos de mistenke, sier politiinspektør Bernt Isager-Nielsen i en pressemelding.

Også forlaget som har gitt ut en bok den ene journalisten, ble ransaket onsdag, men forlaget er ikke mistenkt i saken.

Journalistene er mistenkt for å ha samarbeidet med en tidligere IBM-ansatt som hadde tilgang på informasjon fra betalingsselskapet Nets. Vedkommende skal ha solgt opplysninger om danske kjendiser og kongeliges bruk av kredittkort til det danske ukebladet. Kilden ble i forrige uke blant annet siktet for overtredelse av markedsføringslovens bestemmelser om forbud mot å viderebringe forretningshemmeligheter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Se og Hør-saken sammenlignes med hackingen i den Murdoch-eide tabloidavisa News of the World. Tidligere sjefredaktør Rebekah Brooks i News of the World er blant de tiltalte


Se og Hør-saken sammenlignes med hackingen i den Murdoch-eide tabloidavisa News of the World. Andy Coulson, tidligere kommunikasjonssjef for Storbritannias statsminister David Cameron, tidligere sjefredaktør Rebekah Brooks i News of the World og seks andre personer er tiltalt for å ha avlyttet mobiltelefonene til en rekke britiske kjendiser, politikere, kongelige og pårørende i kriminalsaker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere