*Nettavisen* Nyheter.

Dansk politi ventet ikke skyting under narkoaksjon

Aalborg (NTB): Dansk politi hadde ventet en vanskelig aksjon, men ikke at det skulle bli skyting. De bekrefter at tre nordmenn var involvert i hendelsen, hvor én av dem ble skutt og drept av dansk spesialpoliti.

Politiet mener å kjenne identiteten til de tre personene som var involvert i skytedramaet mellom politiet og antatte narkotikasmuglere i Danmark søndag, opplyser sjefpolitiinspektør Claus Hilborg ved Nordjyllands Politi.

Den drepte nordmannen var født i 1963 og var ifølge VG fra Arendal. En nordmann som ble skadd i skytingen og nå ligger på sykehus, er født i 1976, mens den tredje nordmannen, som slapp uskadd fra hendelsen, er født i 1985.

Hilborg forklarer at norsk politi henvendte seg til sine danske kolleger i fjor høst om en mulig smuglersak. Dansk politi la derfor en plan for en aksjon, men hendelsen ble langt mer dramatisk enn ventet.

- Vi aktiverte dansk politis aksjonsstyrke fordi dette kunne bli en vanskelig aksjon til vanns. Derfor hadde vi folk med særlig kompetanse på dette. Men vi hadde ingen forventninger om skyting, det er ikke normalt i Danmark, sier Hilborg til NTB.

Han viser til at det er Den uafhængige politiklagemyndighed (DUP), som tilsvarer Spesialenheten for politisaker i Norge, som etterforsker selve skyteepisoden videre. DUP ligger i Aarhus. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.