RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk prins (3) i terrordrama

Sist oppdatert:
Prins Felix var nettopp avlevert i barnehagen da terroralarmen gikk.

(SIDE2): Terror og bombetrusler er blitt en del av danskenes hverdag. Fredag ble også kongehuset rammet da barnehagen til Alexandra og Joachims yngste sønn Felix ble avsperret i flere timer.

3-åringen var ifølge danske B.T. nettopp avlevert i Garnison Sogns Menighedsbørnehave i København da en mistenkelig attachemappe ble funnet etterlatt ved en kirke like i nærheten.

Politiet sperret av området, og kongehuset ble informert. Barnehagens personale og barn fikk beskjed om å søke til et sted i institusjonen som ble ansett for å være mer sikkert.

Det viste seg å være falsk alarm, og leder i barnehagen, Karen Poulsen-Hansen, avdramatiserer episoden.

- Det var flere foreldre på akkurat da avleverte sine barn. De måtte bli et par timer. Derfor var vi flere til frokost. Men det var jo bare hyggelig, sier hun til B.T.

Ifølge Poulsen-Hansen skjønte ingen av barna hva som foregikk, og derfor forløp dagen stille og rolig tross omstendighetene. Prins Felix ble heller ikke hentet tidligere enn planlagt.

- Det var ingen panikk. Det var jo en falsk alarm, og hadde ingenting med kongehuset å gjøre, sier presse- og informasjonssjef Lis M. Frederiksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere