RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / Scanpix

Dansk ros til Saabye Christensen

Sist oppdatert:
Lars Saabye Christensen får himmelfallen omtale av det danske kritikerkorpset.

Forfatteren har nettopp utgitt novellesamlingen «Oscar Wildes heis» i Danmark, og dette har fått danske kritikere til å ta frem superlativene.

- Fremragende noveller af forfatteren til Halvbroderen [¿] I denne blanding af det nøgterne, ja det knappe, og det svimlende, ja suggestive, ligger Saabyes noveller. Og de ligger godt, også på dansk i Ida Jessens fine oversættelse. De være hermed varmt anbefalet! skriver Jyllands Tidende.

Utgivelser som Politiken, Information og Kristeligt Dagblad er alle begeistret i sine omtaler. Berlingske Tidende gir boka terningkast seks og skriver:

- Knivskarp, klog og klukkende morsom novellekunst [¿] den ene seksstjernede novelle efter den anden ruller hen over læserens indre skærn [¿] Læs selv. Der skrives ikke bedre noveller i Norden lige nu.

Historisk salg

«Oscar Wildes heis» utkom i Norge i 2004, her også til strålende kritikker.

I høst er Lars Saabye Christensen bokaktuell med romanen «Modellen» som for tiden er en av landets mest solgte bøker.

KRITIKKENE: SAMMENLIGNET MED IBSEN

Denne ble også forhåndssolgt til hele seks land så tidlig som to måneder før utgivelsen.

- Det er temmelig sjelden for en norsk forfattere. Vi kjenner ikke til flere tilfeller i Cappelen, sa informasjonssjef Ingunn Lindborg i Cappelen forlag til TV 2 Nettavisen.

Saabye Christensen debuterte som forfatter med diktsamlingen «Historien om Gly» i 1976. Han har siden hatt en særdeles omfattende produksjon, som omfatter både lyrikk, drama og prosa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere