*Nettavisen* Nyheter.

Dansk Se og Hør-redaktør pågrepet og siktet

SKIKKELIG SMØRJE: Dansk politi har fra før siktet Aller Media og to journalister i Se og Hør-saken, hvor bladet blant annet skal ha overvåket pengebruken til kjendiser og kongelige. Nå er også den tidligere redaktøren i den danske utgaven av Se og Hør, Henrik Qvortrup, pågrepet og siktet. Foto: Christian Liliendahl (NTB scanpix)

Den tidligere redaktøren i den danske utgaven av Se og Hør, Henrik Qvortrup, ble torsdag morgen pågrepet og siktet i overvåkingssaken, melder Politiken.

22.05.14 12:52

Selv sier han at han er uskyldig.

Også en annen tidligere redaktør, Kim Henningsen, er siktet, og politiet gjennomførte samtidig med pågripelsen ransaking av både Qvortrups hjem i Frederiksberg i København og Henningsens hjem.

Ifølge avisa vil Qvortrup bli avhørt senere torsdag om sin rolle i avlyttingsskandalen som Se og Hør er involvert i. Etter at han formelt ble siktet, ble han igjen løslatt. Henningsen er for tiden syk og ble derfor ikke anholdt.

Les også: - Vi drømte om et toppløsbilde

De to er siktet for å medvirke til å overtre straffeloven og markedsføringsloven. I siktelsen heter det at de som redaktører i Se og Hør har fått en tidligere IBM-ansatt til uberettiget å skaffe seg adgang til andre personers opplysninger, og mot betaling utlevere firmaenes forretningshemmeligheter i form av kredittopplysninger.

- Uskyldig
- Jeg gleder meg til å komme i gang med min forklaring, sier Qvortrup til TV 2 News og langer samtidig ut mot det han mener er pressens overdrevne dekning av skandalen.

- Jeg gleder meg til et mer nøkternt perspektiv, sier den tidligere sjefredaktøren med henvisning til mediedekningen.

- Det har vært en hard runde. For mediene er jeg den morsomste skalpen de kan få tak i, sier han videre.

Qvortrup var sjefredaktør i Se og Hør fra 2002 til utgangen av 2008. Via sin advokat har Qvortrup tidligere sagt at han er uskyldig.

Politiet varsler at det vil komme flere pågripelser og siktelser i saken.

Kjøpte info
Se og Hør kjøpte i årevis opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til kjendiser og kongelige. Dette pågikk også mens Qvortrup var redaktør.

Det er også kommet fram at Se og Hør hadde kilder både i SAS og på et sykehus i København som ga tips om kjendisers reiser eller sykehistorie.

Politiet har tidligere siktet eieren Aller som juridisk person og har ransaket mediekonsernets kontorer. Også forfatteren av boka «Livet, det forbandede», Ken B. Rasmussen, er tidligere avhørt og siktet i saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge journalisten ønsket ukebladet seg et toppløsbilde av daværende opposisjonsleder Helle Thorning-Schmidt. Bildet skulle på førstesiden etter at hun var bitt statsminister. Foto: Søren Bidstrup (NTB scanpix)


Flere andre tidligere medarbeidere i Se og Hør, blant dem nyhetssjefen Lise Bondesen, er blitt avhørt av politiet og har mistet sine jobber.

Thorning overvåket
Qvortrup har tidligere bedyret at han ikke kjenner til noen systematisk overvåking av toppolitikere som statsminister Helle Thorning-Schmidt og hennes forgjenger Lars Løkke Rasmussen.

Dansk Radio har avdekket at begge to var i Se og Hørs sikte, særlig nettopp mens Qvortrup var sjefredaktør.

I boka til Ken B. Rasmussen heter det at Se og Hør var særlig interessert i å få tak i bilder av Thorning toppløs, og at det derfor var viktig å vite når hun var i sommerhuset.

Et eventuelt slikt bilde skulle komme på forsiden av bladet den dagen hun ble statsminister, ifølge Rasmussen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag