RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk statsminister hyllet Stoltenberg

Utøya (NTB): Den danske statsministeren Helle Thorning Schmidt sa i en følelsesladet tale til AUF-ungdommene på Utøya at 22. juli er en dag som hele verden bærer med seg.

Hun mente at måten nordmenn valgte å møte ondskapen på kan være et forbilde for resten av verden.

- Ingen kunne forstå hvorfor denne ufattelige og urimelige ondskap skulle ramme det lille Norge, men deres reaksjon på volden ga mening og forståelse, sa den danske statsministeren.

- Kjære nordmenn. Dere valgte toleranse og åpenhet, ikke hevn og vold. Derfor vil mennesker over hele verden huske både de grusomme bildene fra 22. juli og samtidig bilder av hundre tusener som holdt roser i sine hender i stedet for å knytte nevene til slag. Derfor ble det i tiden etter Norges mørkeste dager tent lys over hele verden, sa den danske statsministeren.

Hun sa at ingen er kommet upåvirket fra tragedien, men Norge og nordmenn er kommet samlet ut av sorgen.

- Det skyldes ikke minst deg, Jens, sa Thorning Schmidt partileder for de danske Socialdemokraterne, henvendt til statsminister Stoltenberg: Du skapte kjærlighet og samhold i stedet for hat og hevn. Og med dette budskap viste du deg som et forbilde for statsledere i mange av verdens land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere