*Nettavisen* Nyheter.

Dansk suksess for mobil Messenger

Danskene har startet en ny priskrig på tekstmeldinger, med ni øre som minstepris. Men nå er kampen flyttet til en mobil versjon av MSNs Messenger-tjeneste.

07.03.05 09:39

Sonofon-eide CBB mobil startet priskrigen, og teleoperatøren har i løpet av kort tid fått hele 10.000 brukere av sin mobil-messenger, skriver danske Computerworld.

CBB har siden nyttår kjørt en større kampanje for å få sms-erne til å bruke den mye billigere Messenger til å sende meldinger til hverandre.

Du får en liten java-applikasjon og via mobilnettet kan du deretter bruke telefonen som en mobil utgave av Messenger-tjenesten, se hvem som er online og sende meldinger til hverandre.

- En underleverandør har utviklet en klient som kjører på alle java-telefoner, så du trenger ikke noen smarttelefon for å gjøre dette. Vi kan gå bredere ut i markedet, sier Teddy Søgaard Pedersen, administrerende direktør i CBB Mobil, til avisen.

Det har lenge vært mulig å få Messenger og andre chatteklienter til mobiltelefonen din, blant annet har selskapet Agile en god tjeneste. Men disse har gjerne krevd både litt teknisk innsikt å få til å virke, og du må ha en såkalt smarttelefon som er mer avansert enn vanlige mobiler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.