RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk suksess for mobil Messenger

Sist oppdatert:
Danskene har startet en ny priskrig på tekstmeldinger, med ni øre som minstepris. Men nå er kampen flyttet til en mobil versjon av MSNs Messenger-tjeneste.

Sonofon-eide CBB mobil startet priskrigen, og teleoperatøren har i løpet av kort tid fått hele 10.000 brukere av sin mobil-messenger, skriver danske Computerworld.

CBB har siden nyttår kjørt en større kampanje for å få sms-erne til å bruke den mye billigere Messenger til å sende meldinger til hverandre.

Du får en liten java-applikasjon og via mobilnettet kan du deretter bruke telefonen som en mobil utgave av Messenger-tjenesten, se hvem som er online og sende meldinger til hverandre.

- En underleverandør har utviklet en klient som kjører på alle java-telefoner, så du trenger ikke noen smarttelefon for å gjøre dette. Vi kan gå bredere ut i markedet, sier Teddy Søgaard Pedersen, administrerende direktør i CBB Mobil, til avisen.

Det har lenge vært mulig å få Messenger og andre chatteklienter til mobiltelefonen din, blant annet har selskapet Agile en god tjeneste. Men disse har gjerne krevd både litt teknisk innsikt å få til å virke, og du må ha en såkalt smarttelefon som er mer avansert enn vanlige mobiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere