RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske Bank bød over Aaser

Sist oppdatert:
Danske Bank skal ha gitt et markant bedre bud enn DnB på Gjensidige Nor, noe som var utløsende for DnBs budøkning tirsdag kveld
Les også:
DnB legger mer kontanter i Gjensidige Nor-budet (Ny)
Aaser innrømmer press fra Nor-aksjonærene

Det bekrefter Danske Bank onsdag overfor TV 2 Nettavisen.

Konsernsjef Peter Straarup i Danske Bank bekrefter også langt på vei at Danske Bank var villige til å by 260 kroner pr. aksje i Gjensidige Nor, som er omkring 6 milliarder mer DnBs nye bud.

– Jeg vil ikke gå i detaljer, men det er ikke så helt galt det du sier, sier Danske Bank-sjef Peter Straarup til TV 2 Nettavisen.

Det er ikke på linje med Gjensidige NOR-styrets påstand om at henvendelsene fra utenlandske beilere ikke ville gitt noen vesentlig bedre utteling for Gjensidge NOR-aksjonærene.

Straarup sier til TV 2 Nettavisen at de foreslo overfor Sparebankstiftelsen en sammenslåing av Fokus Bank og Gjensidige Nor. Danske Bank kjøpte Fokus for et par år siden. Aksjonærene i Nor skulle få velge mellom aksjer eller kontanter, og Danske Bank skulle få majoriteten i den nye norske banken.

– Vi la opp til en transaksjon der aksjonærene kunne bli med hvis de ville. Stiftelsen var meget velkommen til å bli med. Vi var innstilt på å gi kontanter, men Danske Bank skulle ha en aksjemajoritet, sier Straarup til nettstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere