RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske eksperter kritiske til antibiotika mot kviser

København (NTB): Stadig flere tenåringer tar antibiotika for å bli kvitt kviser. Danske leger advarer mot utviklingen.

- Det skal stanses. Legene har sovet i timen. Bruk av antibiotika utvikler resistens selv ved små doser. Samtidig påvirker det stoffskiftet, og det kan bety at vi får tykke ungdommer, sier overlege og professor Hans Jørn Kolmos ved Odense Universitetshospital til avisen Politiken.

Både han og Peter Bjerring, som er professor i hudsykdommer, frykter at de unges bakterier vil bli så resistente at man ikke vil kunne behandle dem for eventuelle livstruende sykdommer i framtiden.

En rapport fra Statens Seruminstitut viser at stadig flere ungdommer som går til legen med sine kviseplager, får resept på tetracyklin.

En dansk legeorganisasjon forsvarer antibiotikabruken med at det står i veiledningen til Lægehåndbogen at man skal bruke antibiotika hvis ingenting annet virker.

Ifølge Overlege Kolmos finnes det gode alternativer til antibiotika, selv om behandlingen tar litt lengre tid. Han mener også at allmennpraktiserende leger bør henvise ungdommer med kviseproblemer til hudleger slik at den enkelte får korrekt behandling. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere