RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske fly bomber IS-mål i Irak

Danmarks bidrag i den USA-ledede operasjonen består av sju F-16-fly og opptil 140 bakkemannskaper. På bildet et dansk F-16 under Libya-aksjonen i 2011.
Danmarks bidrag i den USA-ledede operasjonen består av sju F-16-fly og opptil 140 bakkemannskaper. På bildet et dansk F-16 under Libya-aksjonen i 2011. Foto: Mario Laporta (AFP / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Danske kampfly har den siste uken gjennomført ti flyangrep mot antatte islamistopprørere i Irak, opplyser forsvarsledelsen.

F16-flyene har sluppet ti bomber mot mål man tror kan knyttes til opprørsgruppen Den islamske staten (IS). Angrepene har funnet sted i Ninawa-provinsen, der storbyen Mosul ligger.

- Målene for bombene har vært fiendtlige styrker og bygninger, heter det i en kunngjøring fra det danske forsvaret.

De danske flyene deltar i den USA-ledede krigen mot IS og gir luftstøtte til irakiske bakkestyrker.

- På noen av oppdragene har de danske flyene sluppet bomber mot fiendtlige styrker, bygninger og kjøretøy i forbindelse med kamphandlinger på bakken, heter det.

Danmarks bidrag i den USA-ledede operasjonen består av sju F-16-fly og opptil 140 bakkemannskaper.

Danmark bidrar også med 120 militærinstruktører i Irak, samt et Hercules-transportfly. To grupper med instruktører fra den danske hæren er også på plass for å veilede og utdanne irakiske og kurdiske sikkerhetsstyrker.

Danmark gjennomførte sitt første flyangrep mot antatte IS-mål i midten av oktober og de danske kampflyene har siden vært på tokt 173 ganger og sluppet 115 bomber i Irak.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere