I programmet «Moskeer bak sløret» har dansk TV2 brukt skjult kamera til å ta opp rådene deres journalist får når hun går til imamene og sier hun har problemer i ekteskapet.

– Du har plikt til å lytte og adlyde din mann. Ektesengen er ett av de stedende som faller inn under pliktene til å lytte og adlyde, forklarer en av imamene, ifølge kanalen. En annen sier at den kvinne som avviser sin mann i sengen, er «syndig og gjenstridig».

Første del av dokumentaren ble vist på TV tirsdag. Dagen etter innkalte imamen i Islamisk Kulturcenter i København landets øvrige imamer til et hastemøte.

Journalisten har i sine samtaler sagt at mannen hennes slår henne dersom hun ikke vil ha sex, og at han ønsker å ta seg en kone til.

– Det kan han godt, så lenge han kan forsørge dere begge. Da er det tillatt, er svaret hun får. Programmet viser også hvordan en annen imam belærer sine tilhørere om de strenge straffene, inkludert steining, Koranen foreskriver ved utroskap.

En talsmann for en av moskeene sier medarbeiderne der føler at deres rettigheter er krenket fordi det er blitt brukt skjult opptak.