RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske Joanna kjemper mot IS - det har myndighetene satt en stopper for


FORBUD: Danske Joanna Palani (22) ønsker å krige mot IS, men blir stoppet av danske regler for fremmedkrigere. Foto: Facebook
FORBUD: Danske Joanna Palani (22) ønsker å krige mot IS, men blir stoppet av danske regler for fremmedkrigere. Foto: Facebook
Sist oppdatert:
- De har gitt meg forbud mot å forlate Danmark.

Joanna Palani (22) er kurder, men kom til Danmark som flyktning da hun var tre år. Hun orket ikke lenger å se på IS herjinger i Midtøsten, og droppet derfor ut av skolen og dro til Irak for å kjempe mot terrorgruppen.

Hun er en av mange vestlige som har sluttet seg til kampen mot IS i den syriske byen Kobane, også kjent som Ayn al-Arab, skriver Daily Mail.

Alt hun ønsker er å kjempe mot IS, for å hjelpe kurdere som bli angrepet og hjernevasket av terrorgruppen. Nå stoppes hun av den danske loven for fremmedkrigere.

- Kan ikke fortsette som soldat

På Facebook har 22-åringen sin egen side hvor hun holder venner og familie oppdatert på sin hverdag som soldat. Her forteller hun at danske myndigheter tok fra henne passet da hun kom hjem på en to ukers lang ferie i Danmark nylig.

- De har gitt meg forbud mot å forlate Danmark, og det gir meg et dilemma. Det betyr at jeg ikke kan fortsette som soldat der nede, sier hun.

- Hvordan kan jeg være en trussel

På siden sin gir hun uttrykk for at hun er frustrert over at myndighetene ved å tok passet hennes på bakgrunn av såkalte fremmedkriger-regler.

- Hvordan kan jeg være en trussel mot Danmark og andre land ved å være en soldat i en offisiell hær som Danmark trener og støtter i kampen mot IS, spør hun seg.

Justisminister i Danmark, Søren Pind, har sagt til den danske avisen Berlingske at loven for fremmedkrigere er klare.

Samtidig sier han at Palani har mulighet til å ta saken til retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere