RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske karikaturtegnere samles i sorg

Sist oppdatert:
Danske avistegnere er dypt rystet av angrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo og samles onsdag for å minnes de drepte.

- Jeg er dypt, dypt sjokkert. Det er ubeskrivelig og fullstendig forferdelig. Noen av oss skal komme sammen og snakke om tingene, sier formannen for Danske Bladtegnere, Lars Refn, til nyhetsbyrået Ritzau.

Han sier at en av de drepte tegnerne, Bernhard Verlhac, var en venn av ham.

Hever sikkerhetsnivået

Den danske avisa Jyllands-Posten har hevet sikkerhetsnivået etter angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris onsdag.

Avisa publiserte i 2005 flere Muhammed-karikaturer. Dette førte til store protester i den muslimske verden, og minst 50 mennesker ble drept.

Les også: - Norske medier har vært feige

Les også: Holder penner i været på minnemarkering


- Kan ikke gi opp ytringsfriheten

For noen måneder siden mottok det franske satiremagasinet en pris, Guldhunden, innstiftet av den svenske kunstneren og Muhammed-tegneren Lars Vilks.

- Angrepet i Paris viser dessverre noe av den tiden vi lever i i dag, sier Vilks ifølge avisen Sydsvenskan etter angrepet mot Charlie Hebdos redaksjon i Paris onsdag. - Man kan ikke gi opp ytringsfriheten, sier han videre.

- Det går jo ikke å gardere seg når det kommer angripere væpnet til tennene, sier Vilks til nyhetsbyrået TT om møtet med redaktør Gérard Biard i København i høst.

Lars Vilks, svensk tegner.


Er selv blitt truet

Vilks har selv vært utsatt for trusler og angrep og levd med skjerpede sikkerhetstiltak etter at han tegnet profeten Muhammed som hund.

- Dette er et sikkerhetsspørsmål som er veldig vanskelig å løse. Jeg ser selv det blir rene skrekkscenarioer når jeg skal delta i et arrangement. Den skrekken blir sikkert ikke mindre etter dette, sier han til TT.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Blodig angrep på ytringsfriheten

Følg direktedekningen etter terrorangrepet i Paris

Lager sin egen karikatur

Filmkritiker Brita Møystad Engseth har postet sin egen karikaturtegning på Facebook og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Under tegningen skriver hun: «Profeten forsto brått at det var dumt å tegne sen ladde pistolen først i det han var  i ferd med å fullføre sitt første selvportrett...».

Brita Møystad Engseth legger ikke skjul på hva hun mener om angrepet på den satiriske avisen Charlie Hebdo i Paris.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere