RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske kommuner sender flyktninger på hotell

Mange kommuner i Danmark har så vanskelig med å finne midlertidige boliger til flyktninger, at de sender dem på hotell og kroer.

– Det er ikke holdbart. Nesten alle flyktninger vi har mottatt i år, bor på denne måten. Vi skal ta imot 129 i år, og det ser ut til å bli samme antall neste år, sier borgermester John Schmidt Andersen (V) i Frederikssund kommune til avisen Berlingske.

Den foreløpige hotellregningen for kommunen er nå oppe i 2,7 millioner danske kroner.

De danske kommunene skal ifølge tall fra Udlændingsstyrelsen finne så vel midlertidige som permanente boliger til omkring 12.000 flyktninger i år. Det er det antallet som har fått asyl og dermed midlertidig oppholdstillatelse.

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har foreslått at Danmark bør opprette statsdrevne, midlertidige flyktninglandsbyer for å avlaste kommunene. Regjeringen vil utrede de økonomiske konsekvensene og betydningen for integrasjon, før den setter i gang et slikt prosjekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere