Gå til sidens hovedinnhold

- Danske medier ødela for gisselforhandlinger

København (NTB-Ritzau): Danske mediers omfattende omtale av de to danske sjømennene som satt over to år som gisler i Somalia, gjorde det vanskeligere og dyrere å få dem frigitt, mener flere danske politikere.

- Vi er stadig sikrere på at presseomtalen underveis vanskeliggjorde saken, gjorde den dyrere og forlenget den, sa utenriksminister Villy Søvndal da han torsdag orienterte utenrikskomiteen i Folketinget om myndighetenes rolle i å få gislene satt fri.

De to sjømennene Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez ble sammen med fire filippinske sjøfolk frigitt tirsdag etter over to års fangenskap i Somalia. De ble tatt som gisler da somaliske pirater kapret skipet de jobbet på i januar 2011.

Ifølge dansk TV 2 ble det betalt mellom 30 og 40 millioner danske kroner i løsepenger for de seks gislene.

Det er særlig tabloidavisen Ekstra Bladets massive dekning av gisselsaken som førte til at det tok så lang tid og at man måtte ut med en så stor sum i løsepenger, ifølge Søvndal.

Han får medhold fra både egne regjeringskolleger og fra opposisjonspartiene, blant annet fra tidligere utenriksminister Lene Espersen fra De Konservative. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai