RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske oppgraderer Sevan

(Sevan)
Tror på positivt resultat i 2010. Hever kursmål og anbefaling.

Analytiker Jo Henrik Eriksen i Danske Bank har tro på positive resultater fra Sevan Marine i 2010 med oppside potensial.

Resultatet etter fjerde kvartal ble svakt som ventet med et EBITDA-tap på 10,1 millioner dollar. Danske Bank hadde forventet et tap på 12,1 millioner dollar, mens konsensus lå på 7,7 millioner dollar.

Eriksen oppgraderer Sevan Marine til akkumuler fra hold og øker kursmålet til 9,5 kroner per aksje.

Den forsiktige fremgangen til Sevan etter at de er blitt invitert til å sende inn tilbud på 28 riggkontrakter fra Petrobras er noe han også liker.

- Vi anser det som positivt at ledelsen ikke har planer om å delta for enhver pris og at dette gjør at konstruksjonsrisiko vil bli tatt av en tredjepart.

Danske Bank mener at Sevans FPSO Voyageur er den sterkeste utfordreren til å få tildelt kontrakten på Huntington. De venter at en produksjonsløsning vil bli klar innen utgangen av første kvartal. Nybygget FPSO Hull 5 vil trolig kunne kjempe om å få Det norske oljeselskaps Frøy-kontrakt.

- Totalt anslår vi at antallet FPSO-tildelinger i verden vil øke til 15 i 2010 fra 6 i fjor. Merk at tilbudet av ferdigbygde FPSOer i Sevans nordsjømarked er begrenset, heter det i analysen.

Danske bank gjør mindre endringer på estimatene for Sevan. Blant annet vil estimatet på EBITDA for 2010 bli redusert med 2 prosent, mens estimatene for 2011 og 2012 forblir uendret.

- Vi anser vårt kursmål på 9,5 kroner, basert på null vekst i flåten, som konservativt og understreker en betydelig løft i verdsettelsespotensialet baser på nye kontrakttildelinger i nær fremtid. I vårt syn skaper den nylige svekkelsen i aksjekursen en attraktiv inngang for langsiktige investorer. Mens vi forblir bekymrede for potensielle oppstartsproblemer for Driller 1, tror vi frykten er delt av markedet. Derfor vil en problemfri oppstart trolig skape en betydelig positiv trigger i seg selv, skriver Eriksen i en analyseoppdatering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere